Home » Thema's Puk » Oef, wat warm » knutselen

knutselen

ijsje

- Een kleurplaat van een ijsje beplakken met snippers gekleurd papier.

- ijsjes van klei maken. Nodig klei en ijsstokjes

-van drie gekleurde rondjes en een driehoek de kinderen zelf een ijsje laten plakken (aan de hand van een voorbeeld) Plak voor de slagroom wattenbolletje op het ijsje.

Strand + zee

Plak op een A4 tje voor de helft blauw plastic (gerimpeld) dit is de zee. Eventueel kunnen er nog plaatjes van vissen opgeplakt worden. Op de andere helft smeer je lijm en strooi je zand. Lijm op het zand verschillende schelpjes.
 
Strand van klei
 
Maak een strand van klei en druk hierin schelpjes. Leg het strand op een blauw A4 vel (de zee). Je kunt ook nog een parasolletje in de klei steken.

 

IJsje

Haal de ruwe kant van een schuursponsje af of gebruik de helft van een gewone spons. Laat de kinderen de sponzen verven met plakkaatverf. Als de verf droog is steek je aan de onderkant een ijsstokje (beetje lijm erbij doen). En klaar is je ijsje.

Regenboog

Laat de kinderen verschillende kleuren papier in stukjes scheuren. Deel een A4 in vieren. Op elk deel plakken de kinderen een andere kleur snippers.

Slippers
 
Teken de vorm van een slipper op een gekleurd vel papier en knip deze uit. Laat de kinderen de slipper versieren met verf (bv stempelen) of plakplaatjes. Als de verf of lijm droog is, prik je drie gaatjes in de slipper. Hier prik je het chenill draad doorheen (zie foto). Je kan in plaats van chenilldraad natuurlijk ook repen papier gebruiken.
Waterijsje
 
Maak een closetrol plat, zodat er een lichte vouw in het midden ontstaat. Je hebt nu de vorm van een dubbelijsje. Verf de closetrol. Lijm twee ijsstokjes vast in de twee openingen onderaan de closetrol.
Vissen in aquarium
 
Vul een afsluitbaar doorzichtig voorraadzakje met doorzichtige of blauwe gel. Plak aan de buitenkant stickers van visjes. (Heb je plastic visjes dan kunnen die in het zakje). Nu heb je je eigen aquarium. Ook leuk als het zonlicht erdoor schijnt (hang het zakje voor het raam)
Vis in de zee
 
Verf de bovenkant van een papierenbord (oranje of meerkleurig). Knip een driekhoekje uit het bord, dit wordt de staart. Plak de driehoek tegenover het gat op het papierenbord (zie foto). Plak een wit rondje als oog op het papierenbord.
Hang blauwe slierten van crepepapier aan de wand. Hang hier de vis tussen.
 
 
 
Pauw
Verf een wcrolletje in een vrolijke kleur. Plak er twee (wiebel)ogen op. Knip van geel/oranje papier een dubbele driehoek. Plak een helft op het rolletje. Dit is de snavel. Maak een waaier van verschillende kleurenstalen. Plak of niet deze  aan de achterkant (onderaan) van het rolletje. Dit is de staart.

Maak een Gratis Website met JouwWeb